Folyami Hajózás

Mióta megépült a Rajna- Majna Duna csatorna 1992-ben, Európa keresztben, Északi-tengertől a Fekete-tengerig hajózhatóvá vált, mely új perspektívát nyitott a turisztikai szolgáltatók előtt.
Megszületett egy teljesen új ágazat a turisztikai kínálatban, a folyami hajózás. Ez a vízi turizmus prémium szegmense.

A nemzetközi turisztikai trendeket szem előtt tartva a folyami hajózás óriási változásokon ment keresztül az elmúlt 20 évben és folyamatosan változik napjainkban is.

Mi magyarok igazán nem ismerjük a Duna csodálatos világát, egyrészt szolgáltatók hiánya miatt, másrészt a nyugati turistákat kiszolgáló, méregdrága ajánlatok eddig a magyarokat otthonmaradásra kényszerítették.

2014-ben azonban az álomból hirtelen valóság lett, hiszen elsőként VíziZene címen, egy angol utazási vállalkozás a Ponders Travel megvalósította, amit emberek évtizedek óta vártak, hogy elérhető áron, magas minőségű környezetben megismerjék a folyó mesés tájait, s hogy fokozzák az élményeket, a zene központi szerepet kapott az élményszerzésben.

Kétség kívül a 21. század legkényelmesebb utazási formája a folyami hajózás. Minden igényt kielégítő folyami luxusszállodák komfortja a városnézés és a körutazás előnyeit ötvözi. Ennek az idegenforgalmi ágazatnak előnyei, hogy a turisták úgy ismerkedhetnek meg a vízparti környezettel, elbűvölő tájakkal és kisebb vidéki településekkel és városokkal, hogy közben nem kell minden nap bőröndöt ki-becsomagolni és egy másik hotelben éjszakázniuk.

A folyami hajózásban még komoly tartalékok rejlenek egész Európában és a tengerentúlon is.

A Duna mellett többek közt a Szajna, a Mosel, a Rhone, a Rajna, az Elba, a Duoro, és a Volga is nagyon népszerű.